ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς /αθλητές,

Με το παρόν σημείωμα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μερικά βασικά θέματα που θα βοηθήσουν στην ομαλή έναρξη της αθλητικής χρονιάς, της ένταξης των αθλητών στις δραστηριότητες του τμήματος και τη συνεργασία μας, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου μας. Ο Σύλλογός μας, ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό ερασιτεχνικό αθλητικό Σωματείο και βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό. Είναι όλοι τους εθελοντές που αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρήματα για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Αθλητής/τρια

Κάθε αθλητής ή αθλήτρια για να ολοκληρώσει την εγγραφή του/της στο Σύλλογο, πρέπει να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο για παιδιά που δεν έχουν κλείσει τα 6 χρόνια και από καρδιολόγο για όσα έχουν κλείσει τα 6 χρόνια Για τους αθλητές/τριες που έχουν συμπληρώσει το έκτο (6ο ) έτος της ηλικίας τους, ο ΣΕΓΑΣ εκδίδει ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ, γεγονός που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες.

Για την έκδοση του ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ χρειάζονται: 1) ένα έντυπο που θα παραλάβετε από το γραφείο 2) ένα πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης 3) τέσσερις (4) φωτογραφίες και 4) 10 ευρώ παράβολο που καταβάλλεται στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ για την έκδοσή του. Για τους αθλητές/τριες που έχουν ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο είναι υποχρεωτική και η έκδοση της ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ.

Για την έκδοση της ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ χρειάζονται: 1) μια φωτογραφία και 2) ένα έντυπο που θα παραλάβετε από το γραφείο και πρέπει να σφραγιστεί από καρδιολόγο. Η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη κατά τη διάρκεια των προπονήσεων προς επίδειξη, είτε στον προπονητή, είτε σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, γιατί χωρίς την επίδειξη της κάρτας μαζί με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας δεν είναι δυνατή η συμμετοχή των παιδιών σε αγώνες.

Για τα καινούργια παιδιά, δοκιμαστικό μάθημα άνευ καταβολής χρημάτων, θεωρείται μόνο το πρώτο μάθημα. Στα επόμενα μαθήματα πρέπει να προσκομιστεί και να επιδειχθεί στον προπονητή /τρια, η απόδειξη εγγραφής, για να γίνει το παιδί δεκτό στην προπόνηση.

Οι προπονήσεις: Α) Για τα ΝΗΠΙΑ, ΠΡΟΝΗΠΙΑ, 1η & 2α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε δύο ωράρια, κατόπιν επιλογής ( 16:30΄- 17:30΄ή 17:30΄- 18:30΄). Όλα τα υπόλοιπα τμήματα έχουν ελεύθερη επιλογή πλήθους ημερών προπόνησης (ωράριο 16:30΄- 17:30΄). Οι προπονήσεις ξεκινάνε με το άνοιγμα των σχολείων και τελειώνουν τέλος Ιουνίου (ισχύουν οι σχολικές αργίες).

Β) Οι προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και είναι καθημερινές. Οι αθλητές πρέπει να παρακολουθούν τουλάχιστον ένα ελάχιστο πλήθος απαιτούμενων προπονήσεων μηνιαίως, που ορίζεται από τους προπονητές. Οι αθλητές/τριες (μικρών ηλικιών) πρέπει να παραδίδονται στον προπονητή και να παραλαμβάνονται από τον προπονητή στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου τηρώντας αυστηρά το ωράριο των προπονήσεων, καθώς και να ενημερώνονται από τον πίνακα ανακοινώσεων. Επίσης, οι γονείς / συνοδοί δεν θα πρέπει να βρίσκονται εντός του χώρου και πλησίον των παιδιών, κατά την ώρα της προπόνησης.. Οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στο στάδιο για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών τους.

Γ) Ο προπονητής δεν φέρει καμία ευθύνη για την επίβλεψη των παιδιών μετά το τέλος της προπόνησής τους. Σε περίπτωση καθυστέρησης παραλαβής τους, παρακαλούμε να ειδοποιείται η γραμματεία του Συλλόγου (2104414151).

Δ) Σε περίπτωση βροχής κατά την διάρκεια της προπόνησης, τα παιδιά θα βρίσκονται εντός των αποδυτηρίων μαζί με τον προπονητή.

Ε) Σε περίπτωση αλλαγής της ώρας ή αναβολής της προπόνησης, οι τρόποι επικοινωνίας είναι οι εξής: 1) επικοινωνία μέσω Ε- mail ή και ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας ή και ανακοίνωση στη σελίδα μας στο fb. 2) ανακοίνωση στον πίνακα ανακοινώσεων 3) προφορική ή τηλεφωνική ενημέρωση από τους υπευθύνους των τμημάτων ή από τον προπονητή ή από την γραμματεία.  Σε περίπτωση μακρόχρονης απουσίας ή σε περίπτωση που ο αθλητής διακόψει την παρακολούθηση των προπονήσεων, παρακαλούμε να έρθετε άμεσα σε επικοινωνία με τη γραμματεία.

Το έργο των προπονητών είναι η προπόνηση και η αγωνιστική προετοιμασία των αθλητών, καμία διοικητική ή άλλη ευθύνη δεν έχουν και κρίνονται μόνο από την Διοίκηση του Σωματείου μας. Υποδείξεις ή εκδήλωση παραπόνων στους ίδιους τους προπονητές απαγορεύεται αυστηρά. Για οποιοδήποτε παράπονο ή απορία τους, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται ΜΟΝΟ στους υπευθύνους από το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια ή καταστροφή των προσωπικών αντικειμένων ή ενδυμασίας των παιδιών. Ο Σύλλογος διοργανώνει δύο εκδηλώσεις για τους αθλητές/τριες: 1) την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τον μήνα Δεκέμβριο και 2) την αποχαιρετιστήρια γιορτή τον μήνα Ιούνιο. Πρόθεση του Συλλόγου είναι η διοργάνωση τριών (3) Εσωτερικών Αγώνων για τους αθλητές/τριες στο τέλος κάθε τριμήνου (Νοέμβριο, Φεβρουάριο και Μάιο), καθώς και η συμμετοχή και διοργάνωση φιλικών αγώνων, όπως και ημέρες οικογενειακής προπόνησης.

Κατά την διάρκεια του αθλητικού έτους θα υπάρχουν αναλυτικές ενημερώσεις για τα δρώμενα του Συλλόγου. Πρόθεση του Σωματείου, για τη διευκόλυνση και φροντίδα των αθλητών του, που πληρούν τις προϋποθέσεις, που ορίζονται από τον εσωτερικό κανονισμό του ΣΕΔΑΣ, είναι να προσφέρει μια σειρά παροχών (οι οποίες εξαρτώνται κάθε φορά από την οικονομική ευχέρεια του Συλλόγου στην εκάστοτε αθλητική χρονιά. Παρακολούθηση Ορθοπεδικού Ιατρού (λόγω τραυματισμού σε προπόνηση ή σε αγώνα). Φυσιοθεραπευτή (λόγω τραυματισμού σε προπόνηση ή σε αγώνα). Εργομετρική αξιολόγηση. Κάλυψη εξόδων μεταφοράς, διαμονής και διατροφής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Αγωνιστική εμφάνιση και φόρμα του Συλλόγου.

Οικονομική Ενίσχυση. Η ετήσια οικονομική ενίσχυση για τους καταστατικούς, μη κερδοσκοπικούς σκοπούς του Σωματείου προς τον Σύλλογο καταβάλλεται ως εξής: Με την αίτηση εγγραφής 15 ευρώ. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης καθορίστηκε σε 20 ευρώ, είναι μηνιαίο και καταβάλλεται το 1ο δεκαήμερο του κάθε μήνα. Για αδέλφια γίνεται έκπτωση 25% και καταβάλλεται μηνιαία το ποσό των 30 ευρώ. Οι ήδη εγγεγραμμένοι αθλητές που ενηλικιώνονται θα έχουν έκπτωση 50%. Οι Πανελληνιονίκες αθλητές του Σωματείου θα έχουν έκπτωση ανάλογα με την κατάταξη στην 8άδα ή 12αδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι ενήλικες αθλητές που κατατάσσονται στην 8άδα ή 12αδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος έχουν απαλλαγή οικονομικής ενίσχυσης. Οι περιπτώσεις αθλητών που λόγω τραυματισμού (σε προπόνηση ή σε αγώνα στίβου) ή λόγω συμμετοχής σε πανελλήνιες εξετάσεις δεν συμμετείχαν σε αγώνες θα εξετάζονται κατά περίπτωση. Για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, επειδή οι μισθοδοσίες και οι εργοδοτικές εισφορές των προπονητών των παιδιών μας καταβάλλονται μηνιαίως, είναι απαραίτητο 1) Οι καταβολές των οικονομικών ενισχύσεων να γίνονται αυστηρά μέσα στους μήνες που αναφέρονται. 2) Δεν γίνεται επιστροφή οικονομικής ενίσχυσης σε περίπτωση επανειλημμένων απουσιών του/της αθλητή/τριας, πέραν από εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις.) 3) Σε περίπτωση μακρόχρονης απουσίας ή σε περίπτωση που ο αθλητής διακόψει την παρακολούθηση των προπονήσεων, παρακαλούμε να έρθετε άμεσα σε επικοινωνία με τη γραμματεία.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ. Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ: Παρακαλούμε να συμπληρώνετε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και e-mail) στην αίτηση εγγραφής, για καλύτερη, γρηγορότερη και πληρέστερη ενημέρωση καθώς επίσης να ελέγχετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας για τυχόν ανακοινώσεις από την Γραμματεία μας.

Στοιχεία επικοινωνίας Γραμματείας ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Καθημερινές 16:30΄- 18:30΄, Τ: 2104414151, Διεύθυνση: 25Ης Μαρτίου 7, 18863 Πέραμα – Αττικής. Ε-mail: jpsomiadis54@gmail.com , Ιστότοπος: www.sedasperamatos.gr.  Παρακαλούμε ενημερωθείτε σχετικά με τον Σύλλογό μας, καθώς και το Καταστατικό και τον Κανονισμό Λειτουργίας από την ιστοσελίδα μας. Η αίτηση εγγραφής αθλητή /τριας στο Σωματείο συνεπάγεται πλήρη γνώση και αποδοχή των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και του παρόντος κανονισμού λειτουργίας του τμήματος Ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Καλή Αθλητική Χρονιά!