ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ …

www.sedasperamatos.gr

Φίλες και Φίλοι,

Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, τελευταίου μήνα του έτους και μήνα των Χριστουγέννων. Μήνα που σε προηγούμενες χρονιές, τέτοιες ημέρες θα ξεκινούσαμε προετοιμασίες προκειμένου να εορτάσουμε τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, την μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης, καθώς και την έλευση του Νέου Χρόνου. Δυστυχώς όμως, τα φετινά Χριστούγεννα αναμένεται να είναι τελείως διαφορετικά. Η Πανδημία του “COVID-19” έχει επισκιάσει το εορταστικό πνεύμα των ημερών, σκορπίζοντας κυρίως θλίψη για τα πολλά ανθρώπινα θύματα, αλλά και αγωνία για την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας. Μέσα λοιπόν σε αυτό το δυσοίωνο κλίμα, συνιστώ σε όλους ψυχραιμία για το παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον. Εύχομαι, ο νέος χρόνος που σε λίγες ημέρες προβάλει, να σημάνει το τέλος της Πανδημίας και να φέρει ΥΓΕΙΑ σε όλον τον Κόσμο. Μέχρι τότε, εμείς οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης από τον ύπουλο εχθρό, προσπαθώντας να τον απομονώσουμε και να τον νικήσουμε. Στον δικό μας χώρο, τον χώρο του Αθλητισμού, επικρατεί πραγματικά χάος. Για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και για πόσο χρονικό διάστημα, κανείς δεν ξέρει. Όλα αυτά βέβαια, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα εξαρτηθούν από την πορεία της Πανδημίας …

Εκπροσωπώντας τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – γνωστό σε όλους ως ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς, οφείλω να σας ενημερώσω για τη γενική κατάσταση του Συλλόγου. Το Σωματείο μας – το μοναδικό Σωματείο αγωνισμάτων στίβου στην πόλη του Περάματος – είναι πραγματικά ένα νοικοκυρεμένο Σωματείο, πρότυπο για την πόλη μας. Είναι αναγνωρισμένο από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΣΕΓΑΣ), έχει αποκτήσει την ΕΙΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την εγγραφή του στα ΜΗΤΡΩΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ της ΓΓΑ. Αυτό σημαίνει πως πληροί πλέον όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας ενός Αθλητικού Σωματείου.

Φίλες και Φίλοι,

Εκπροσωπώ το Σωματείο μας εδώ και αρκετά χρόνια από τη θέση του Προέδρου. Με τη βοήθεια και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσουμε τον ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ως ένα ζωντανό κύτταρο στον χώρο του αθλητισμού στην πόλη μας. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες. Παλέψαμε κάτω από δυσοίωνες συνθήκες, αλλά με πείσμα και αποφασιστικότητα κατορθώσαμε να υπάρχουμε και να δηλώνουμε σήμερα παρόν. Είμαστε πεπεισμένοι πως με συνεργασίες όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τον Σύλλογό μας ακόμη καλύτερα. Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία καλών αθλητών με ακέραιο χαρακτήρα. Άτομα τα οποία αύριο να μπορέσουν να διασχίσουν το στίβο της ζωής και να μπορέσουν να επιβιώσουν και να διακριθούν. Ξεκινώντας σήμερα από τον στίβο του Δημοτικού μας σταδίου, θα μάθουν τα παιδιά μας να αγωνίζονται και να συμμετέχουν σε αγώνες. Θα κοπιάσουν στην προπόνηση και τους αγώνες, μα αύριο θα βγουν πιο δυνατά στη ζωή. Ας ωθήσουμε λοιπόν από κοινού τα παιδιά μας στον αθλητισμό! Ας ξεκολλήσουν από τον εθισμό των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και ας ασχοληθούν με την άθληση! Εμείς έχουμε την όρεξη και το κουράγιο να παλέψουμε για την επίτευξη του στόχου μας. Χρέος όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να τιμήσουμε την ιστορία του Σωματείου μας. Στον ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες θα εξακολουθήσουν να είναι εδώ. Ότι τα προβλήματα είναι πολλά και κάποια δεν μπορούν να λυθούν εύκολα. Ότι η προσπάθειά μας θα εξακολουθήσει σκληρή και ιδιαιτέρως επίπονη. Δηλώνουμε όμως ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερες μέρες.

Στην προσπάθειά μας αυτή, ζητούμε να έχουμε αφενός μεν τη συμπαράσταση της Δημοτικής μας Αρχής, αφετέρου την δική σας βοήθεια και εμπιστοσύνη. Εσάς των γονέων των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου μας.

Η Εμπειρία από την ενασχόλησή μου με τα κοινά της Ομοσπονδίας (ΣΕΓΑΣ), την οποία εκπροσωπώ ως υπεύθυνος Οικονομικού από την θέση του Ταμία, μου επιτρέπει να πιστεύω ότι στο Πέραμα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα. Μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας κοιτίδα αθλητισμού και όχι μόνο. Σε λίγες ημέρες στον ΣΕΓΑΣ έχουμε Αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αυτού που θα έχει την ευθύνη της Ομοσπονδίας για την επόμενη τετραετία. Ελπίζοντας στην επανεκλογή μου, να ξέρετε ότι θα προσπαθήσω να προσφέρω περισσότερα στο Σύλλογό μας, αλλά και στην πόλη μας.

Κλείνοντας, σας συνιστώ για μία ακόμη φορά ψυχραιμία για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και αισιοδοξία για το τέλος της Πανδημίας. Το εμβόλιο που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες, ας σημάνει το τέλος του φονικού εφιάλτη που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Σας εύχομαι από καρδιάς, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, κυρίως με ΥΓΕΙΑ για εσάς και τις οικογένειές σας.

Γιάννης Ψωμιάδης

 

 

 

Με εκτίμηση,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Leave a Reply