Απολογισμός δράσης για την αθλητική χρονιά 2020 – 2021

Απολογισμός δράσης για την αθλητική χρονιά 2020 – 2021

Αγαπητοί γονείς, Κυρίες & Κύριοι,

Το 2021 που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, είναι μια χρονιά για την οποία θα λέγαμε « … να φύγει και να μην ξανάρθει». Είναι η χρονιά, που μαζί με την προηγούμενη έφεραν στον κόσμο και στη χώρα μας την πανδημία του αιώνα, με τον φονικό ιό “covid-19”. Ένας ιός, ο οποίος έγινε αιτία η ανθρωπότητα να θρηνήσει εκατομμύρια θανάτους, τα συστήματα υγείας να γονατίσουν, ο πόνος και η αγωνία σε όλο τον πλανήτη να φτάσει στο ζενίθ, οι κοινωνίες και οι οικονομίες των χωρών να βρεθούν αντιμέτωπες με πρωτόγνωρα προβλήματα και ανάγκες και οι ελπίδες όλων να «κρεμαστούν» στους επιστήμονες, για την ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού όπλου που θα μπορούσε να δώσει διέξοδο και ακτίνα αισιοδοξίας.

Αυτή η χρονιά μπορεί να συγκριθεί μόνο με την καταστροφή και τις απώλειες των δύο παγκοσμίων πολέμων, αφού δημιουργήθηκε μια πρωτόγνωρη κατάσταση θυμάτων και κρουσμάτων, η οποία ελπίζουμε να αντιμετωπιστεί από τα ελπιδοφόρα μηνύματα της ανακάλυψης πολλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

Η περίοδος της πανδημίας του “covid-19” συνοδεύεται από μια γενικότερη διαφοροποίηση της καθημερινότητας σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, σε σημείο που αναφερόμαστε πλέον σε μια «διατάραξη της κανονικότητας». Μέσα σε αυτό το κλίμα της γενικευμένης κατήφειας, η ζωή συνεχίζεται και στον κόσμο της δικής μας καθημερινότητας ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ αναδεικνύεται σε φάρο ελπίδας για τα παιδιά της πόλης μας και όχι μόνο. Το να δίνεις τη δυνατότητα στα παιδιά κάθε ηλικίας να αθληθούν με σωστό τρόπο, το να απαγκιστρώνεις τα παιδιά και τους εφήβους από τον εθισμό της σύγχρονης τεχνολογίας των κινητών, των tablets, των laptops και των βιντεοπαιχνιδιών και να τους ωθείς στον αθλητισμό, είναι πιστεύουμε κάτι πολύ σημαντικό!

Η υπερβολική έκθεση στην τεχνολογία έχει βρεθεί να επηρεάζει αρνητικά την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την λεκτική επικοινωνία με το περιβάλλον, το αυθόρμητο παιχνίδι, τη φυσική δραστηριότητα, το βάρος, τη διατροφή και συνολικά την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος του Σωματείου μας. Να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους νέους προσφέροντας φυσική δραστηριότητα, με άθληση, με παιχνίδι και με προτάσεις για σωστή διατροφή. Φυσικά δε, όσα παιδιά διακρίνονται με τις επιδόσεις τους, ο Σύλλογός μας τα βοηθά, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Το ξεκίνημα του 2021 βρήκε το Σωματείο μας σε χειμερία νάρκη! Η πανδημία ανάγκασε όλα τα αθλητικά σωματεία της χώρας να αναστείλουν τη λειτουργία τους, εφαρμόζοντας την σχετική Υπουργική Διάταξη. Η αναστολή διακόπηκε στα μέσα Μαΐου, δίνοντας ανάσα στα παιδιά μας ύστερα από πολύμηνη καραντίνα. Ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ άνοιξε για μία ακόμη φορά την αγκαλιά του σε παλαιούς και νέους μικρούς φίλους, προκειμένου να τους υποδεχτεί και να τους βγάλει από την  αδράνεια που βρίσκονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το διάστημα του ενός μήνα που λειτούργησε ο Σύλλογος μέχρι την έναρξη των θερινών διακοπών,  ήταν πραγματικά βάλσαμο για τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά της πόλης μας.   Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α, ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ λειτούργησε χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα …

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκινήσαμε δυναμικά την νέα αθλητική περίοδο 2021 – 2022. Τηρώντας πάντοτε τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης για την πανδημία, ολοκληρώνουμε σε λίγες ημέρες τη χρονιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σε αυτή την αθλητική περίοδο, ο Σύλλογός μας λειτουργεί σε καθημερινή βάση  για δύο ώρες, ενώ απασχολεί στις τάξεις του τέσσερις έμπειρους προπονητές – γυμναστές. Στη νέα αθλητική περίοδο έχουμε δημιουργήσει ολιγομελή τμήματα αθλητών, ως μέτρο προφύλαξης από την πανδημία, αλλά και για καλύτερη εκγύμναση των παιδιών. Μοναδικός περιορισμός που ελπίζουμε να είναι προσωρινός, η έλλειψη επίσημων ημερίδων στίβου για τα παιδιά των ακαδημιών, εντός και εκτός της ΕΑΣ.

Για τον λόγο αυτό, ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ διοργάνωσε στο τέλος Νοέμβρη, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης του Περάματος προπονητική ημερίδα στίβου για τα τμήματα των ακαδημιών του, στην οποία συμμετείχαν και αθλητές των ακαδημιών του Γ.Σ. ΑΘΛΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. Οι αγώνες εξελίχθηκαν σε πραγματική γιορτή του αθλητισμού! Μια γιορτή που τη χάρηκαν ιδιαίτερα όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Σημαντικό για το Σωματείο μας την χρονιά που σε λίγες μέρες μας αφήνει, ήταν και είναι η αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Περάματος. Ο νέος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Τερζής, βρίσκεται αρκετά συχνά κοντά στον Σύλλογό μας, προσπαθώντας να δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα. Το σημαντικότερο επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής για τον Σύλλογο και όχι μόνο, είναι η αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Περάματος! Ένα έργο που το είχαν ανάγκη όλοι οι δημότες Περάματος, τα άτομα κάθε ηλικίας που αθλούνται καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ άνοιξε τα φτερά του και προς άλλη κατεύθυνση. Εκτός από τα αγωνίσματα στίβου, δημιούργησε τμήματα καλλιτεχνικού πατινάζ και χόκεϊ στον πάγο, μετά φυσικά την αναγνώρισή του από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ). Ήδη δε έχει προβεί στις πρώτες εγγραφές αθλητριών και αθλητών, ενώ πραγματοποίησε δειλά – δειλά και τις πρώτες μεταγραφές του στον συγκεκριμένο χώρο! Και στη νέα δραστηριότητα ο ΣΕΔΑΣ ξεκίνησε δυναμικά. Αθλήτριες του συλλόγου συμμετείχαν σε τεστ καλλιτεχνικού πατινάζ που διεξήχθησαν τέλος Νοέμβρη στο παγοδρόμιο “ice n’ skate” στο Αιγάλεω με σημαντικές ατομικές και συλλογικές διακρίσεις!

Φυσικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ συγκαταλέγεται στα πρώτα Σωματεία που απέκτησαν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και είναι εγγεγραμμένα στα Μητρώα Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ευχή όλων μας, ο νέος χρόνος που σε λίγες ημέρες προβάλει, να σημάνει τη λήξη συναγερμού, βάζοντας τέλος στην πανδημία! Ευχή όλων μας, το 2022 να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για την ανθρωπότητα, ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό!

Κλείνοντας τον σύντομο και ιδιαίτερο φετινό Απολογισμό Δράσης του ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, με ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!

Με απεριόριστη εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΔΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Leave a Reply